Вработените во „Аџибадем Систина“ даруваа 160 единици крв

Објавено на 08.01.2018 во 22:25:05 часот | Бизнис

krvodaritelska-akcija-2017

Повеќе од 160 вработени учествуваа во крводарителската акција на Клиничката болница „Аџибадем Систина“  организирана во соработка со  општинската организација на Црвен крст-Карпош и Институтот за трансфузиона медицина. 

Акцијата се одржа во амфитеатарот на болницата каде вработените преку дарувањето на крв уште еднаш ја покажаа својата хуманост и солидарност.

Горди сме што ова е досега најмасовната крводарителска акција во која беа дарувани 160 единици крв.

 

 

* реклами:

 

 

Бизнис

Македонија