ХЕРОЈОТ И ПОЛИТИЧКАТА ЛЕГЕНДА НА БРИТАНИЈА, ВИНСТОН ЧЕРЧИЛ, ДЕНОТ ГО ПОЧНУВАЛ СО ПОЈАДОК ВО КРЕВЕТ, РАБОТЕЛ ВО ПИЏАМИ ОД СПАЛНА СОБА ОПКРУЖЕН СО СЕКРЕТАРКИ И СОВЕТНИЦИ СЕ ДО 13 ЧАСОТ НА ПЛАДНЕ, ПОТОА СЕ ОБЛЕКУВАЛ И ИМАЛ СОСТАНОЦИ!

Објавено на 12.01.2018 во 12:28:58 часот | Историја

Еден од најголемите политичари и лидери во историјата, Винстон Черчил, денот го почнувал со појадок во кревет и работа во пиџами се до 13 часот, бил опркужен со секретарки и советници во својата спална соба.

Бил многу дрзок и тежок шеф, но во суштина бил многу добар човек.

Бил особено добар говорник, неговиот најголем успех се смета неговото радио обраќање до нацијата во 1940-та по поразот во Данкерк, кога британската војска се враќала на островот со чамци и сплавови, кога ја спремил нацијата за долга и крвава војна со Германија.

Линк до целата сторија овде.

 

 

* реклами:

 

 

Историја

Македонија