ЕВЕ ЗОШТО СЕ СВЕТСКИ ЕКОНОМСКИ ЏИН И НАЈБОГАТИ ВО ЕВРОПА: Германците бутаат светски рекорди, само Фолксваген продаде 6,2 милиони автомобили во 2017-та, апсолутен светски рекордер, вкупно Германците успеаја да му шитнат на светот 13 милиони автомобили во 2017-та!!!

Објавено на 14.01.2018 во 22:38:34 часот | Бизнис

Брендот Фолксваген успеа да продаде 6.2 милиони автомобили во 2017-та и успеа да ја победи Тојота, ГМ и Форд!

Во Германија сите брендови покажаа рекорди оваа година, вкупно продадоа околу 13 милиони автомобили!!! Со тоа и донесоа на Германија над 1000 милијарди долари приход, од што сигурно околу 10 проценти е чист профит!

Вистински рудник за злато се германските фабрики за автомобили!

Одиме по редослед, по брендови:

1. Фолксваген 6,2 милиона автомобили

2. Мерцедес 2,2 милиони автомобили

3. БМВ 2,1 милиони автомобили

4. Ауди 1,8 милиони автомобили

5. Опел 1 милион автомобили

6. Порше 70 000 автомобили (еден од овие вреди колку 5 опела во просек)

7. Смарт 100 000 автомобили

Најголем пазар на Германските брендови е Кина! Потоа е Европа, па Америка!

 

 

* реклами:

 

 

Бизнис

Македонија