ВО ИНТЕРВЈУ ЗА ФИНЕНШЛ ТАЈМС, ЏОРЏ СОРОС ОТКРИВА: Орбан, Груевски и Путин ме налутија, наместо да ги затворам моите фондации како што планирав по 20 години од нивното отворање, ќе го инвестирам во нив целото мое богатство, мора да се бориме со националистите до крај!

Објавено на 19.01.2018 во 22:29:24 часот | Свет

Многу интересна анализа и интервју со Џорџ Сорос во весникот Финеншл Тајмс. Во интервјуто Џорџ открива дека Орбан, Груевски и Путин го налутиле со црната пропаганда против него и со национализмот кој го ширеле, па наместо да ги затвори своите невладини, тој сега имал намера да го вложи сето свое богатство во нив.

Тој смета дека нападите и омразата против него е прокси омраза и напад кон САД и ЕУ, но бидејќи овие лидери автократи не смееле да си дозволат отворена војна со САД и ЕУ, затоа борбата со него била замена за таа отворена војна против западните вредности и либерализмот.

Линк до интервјуто и сторијата, овде.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија