Прославете си свети Валенaтајн и свети Трифун со прекрасните вина на Попова Кула, ние пробавме Калеш

Објавено на 14.02.2018 во 18:42:31 часот | Кујна

Калеш 

Тиквешко виногорје, Демир Капија

Состав: 65% Вранец, 20% Каберне Совињнон, 15 % Пино Ноар

Опис на виното:
Калеш  е вино со жива темно црвена боја со виолетови нијанси и изразена длабочина. Мирисните ароми се комбинација на црна слива, вишна, зачини и минерали. Ова е добро избалансирано вино со неповторлива мешавина на вкусови, одлична свежина и долг завршеток на зрело овошје.

Комбинација со храна:
Препорачуваме ова вино да се служи на температура од 18-20°C со јадења од црвено месо како и со традиционални македонски јадења.

Анализа на виното:
Вкупни киселини: 5,5 грама на литар
Шеќери: 18,7 грама на литар
Алкохол: 13,5%

 

 

* реклами:

 

 

Кујна

Македонија