СПОРТСКА ДИЛЕМА БРОЈ ЕДЕН ВО ЗЕМЈАВА: ДО КОГА ИЛЧО ГЕОРГИЕВСКИ ЌЕ ГО ПЉАЧКА МАКЕДОНСКИОТ ФУДБАЛ?!?!

Објавено на 16.02.2018 во 22:33:27 часот | Спорт

Продолжува пљачката во ФФМ. За новиот објект кој е направен пред 2012 година пред да дојде Илчо од Зрзе сега за интернатот на Вмровците се потрошени нови 500 000€ а ставено е само неколку плочи гипс како во Скопје 2014 г преградено и ставено е 30-тина клупи...

Во македонија има осум академии кои функционираат аматерски во кој се примени кадри во времето на Вмро.

Академијата во Скопје која ја плаќа УЕФА е во ред и тука нема проблем. Другите академии се спорни речиси и не постојат а ги плаќа министерство за образование.

Каков парадокс, немаат кај да играат прволигашите, играат во ненормално лоши услови на туѓи терени а состојбата е хаотична во најголемите градови во земјава и тоа Битола, Прилеп, Охрид, Велес, Кочани, Тетово...

И во Скопје исто е хаос, а во Кратово се одлага утакмицата поради лоши услови.

Иста е ситуацијата и во втора лига стадионите се без огради и основни услови.

За владеењето на Илчо Зрзе овие 6 години се потрошени и украдени 50.000 000 €. Што добивме ништо само кражба и прикаски...

Прашуваме, каде се рефлекторите да засветат - уште е темница.. Потроши во Струмица 2.2 милиони евра за две монтажни трибини да замачка очи мислејќи дека ќе помине лагата...

Дојден му е крајот на лоповот кој си купил и луксузен Мерцедес за да се вози од Ѓорче до Аеродром на работа, сакал како Грујо да возел скап блиндиран мерцедес.

Час поскоро треба целокупната јавност да го избрка овој натрапник од мак фудбалот!

 

 

* реклами

 

 

Спорт

Македонија