БОМБА НА МАКТЕЛ: ЕКСКЛУЗИВНО - ДОЗНАВМЕ КАКО САШО МИЈАЛКОВ УСПЕВАЛ ТОЛКУ ДОЛГО ДА ГО ДРЖИ НА УЗДА РЕПУБЛИЧКИОТ ЈАВЕН ОБВИНИТЕЛ МАРКО ЗВРЛЕВСКИ!

Објавено на 24.02.2018 во 18:33:44 часот | Македонија

Во еден неврзан разговор со бизнисмен кој добро ги знае случувањата на подземјето во Македонија и конекциите со власта, институциите, бизнис заедницата, мафијата, медиумите итн, ни раскажа една многу интересна приказна.

Имено најголема мистерија и ден денеска е како Сашо Мијалков успеваше толку долго да го држи на узда поранешниот главен јавен обвинител, Марко Зврлевски, па преку него да ги штити своите бизниси и криминални мајмунарии и целата бизнис олигархија и партиска машинерија која беше длабоко до гуша во криминал, и од друга страна да ги полни затворите со непослушните, неподобните, политичките непријатели...

Дознаваме дека начинот на кој Мијалков успевал да го држи Зврлевски на кратка сиџимка било тоа што ги користел неговите пороци. Марко бил голем коцкар, и бил во големи милионски долгови! Човекот буквално бил болен коцкар и дење ноќе не излегувал од казина и мали коцкарници со покер апарати.

Поради тој свој проблем, тој бил заглавен во големи долгови кај лихвари во Арачиново и Бутел кои му биле пријатели на Сашо Мијалков. Поради тие негови долгови, Сашо му давал наредби за акција а во исто време му ги простувал долговите, лихврите или морале да ги заборават или биле исплаќани од касата на ВМРО ДПМНЕ или на братучедите, значи едно те исто во основа...

Постојат шпекулации и дека Зврлевски имал многу проблематичен сексуален нагон, но тоа е претерано шпекулативно и засега нема да пишуваме за тоа се додека не добиеме доволно индиции дека тие приказни се издржани и вистинити.

 

 

* реклами

 

 

Македонија

Свет