(ВИДЕО) ЗОШТО СПОРТИСТИТЕ ЧЕСТО УМИРААТ ОД СРЦЕВ УДАР?!

Објавено на 07.03.2018 во 20:37:54 часот | Спорт

Една од најголемите измами на денешницата е дека спорот е здрав. Рекреативниот и аматерски спорт е здрав, но професионалниот спорт е рамен на рударство и каскадерство, значи смртта е многу блиску ако не се внимава.

Ако успеат да куртулат од смрт, спортистите се осудени на повреди на делови од телото поради кои цел живот ќе се мачат откако ќе им завршат кратките кариери кои обично се од 15 години во фудбалот и кошарката до 20 години голфот и тенисот...

Најголема опасност се инфарктите кои настануваат поради т.н спортско срце, зголемено срце поради големите напори, па зголемените ѕидови на срцето имаат проблем да се надојат со крв и може да се здрват и срцето да престане да работи поради недостаток на кислород во срцевиот мускул...

 

 

* реклами

 

 

Спорт

Македонија