Прилепска Пиварница е добитник на највисокото, златно признание од годишната награда „PepsiCo Caleb Bradham Quality Excellence“

Објавено на 04.04.2018 во 21:22:14 часот | Бизнис

Прилепска Пиварница е добитник на највисокото, златно признание од годишната награда „PepsiCo Caleb Bradham Quality Excellence“.

„Caleb Bradham“ наградата се однесува на квалитетот на „ПепсиКо“ производите низ целиот свет и ги оценува врвните перформанси во однос на високиот квалитет и безбедноста на пијалоците.

– Ова е прво вакво признание за Прилепска Пиварница и е од исклучително значење за нас затоа што стандардите, коишто компанијата „ПепсиКо“ ги има поставено и коишто ние ги исполнуваме, се навистина големи, а критериумите комплексни, изјави гелералниот директор на Прилепска Пиварница, Сашко Самарџиоски.

Златното ниво на наградата е доделено  на 18 компании во целиот свет.

 

 

* реклами

 

 

Бизнис

Македонија