Автомобилскиот гигант БМВ се извини на јавноста за соработката со нацистичкиот режим на Хитлер

Објавено на 04.04.2018 во 23:09:54 часот | Коли

БМВ го снабдувала Луфтвафе со авионски мотори, користеле присилна работна сила од конц логорите, изработувале камиони и џипови за Бундесверот, и практично тогашните газди сеуште се газди на гигантот од Минхен.

Баерише Моторихе Верке (Баварска моторна работилница) денеска е светски гигант, но сеуште има проблеми со своето темно минато, затоа пред некој ден менаџментот се извини до јавноста за соработката со нацистите.

Линк до целата сторија овде.

 

 

* реклами

 

 

Коли

Македонија