Новак Џоковиќ никако да си ја врати формата, му даде отказ на Андре Агаси како главен тренер, останува само со Радек Степанек

Објавено на 04.04.2018 во 23:16:52 часот | Спорт

30 годишниот популарен Ноле, никако да си ја врати формата по операцијата на рамото. Реди серија на порази и тоа во првото коло на десетина турнири.

Како резултат на тоа му даде отказ на Андре Агаси како негов главен тренер и сега останува само со чехот Радек Степанек.

- Со Ноле се разделуваме како пријатели, подолго време имаме различни гледишта како треба да се тренира, му посакувам се најдобро. - изјави Андре Агаси.

Линк до целата сторија на Ројтерс.

 

 

* реклами

 

 

Спорт

Македонија