ШОКАНТНО ИСТРАЖУВАЊЕ НА МЕРИЛЕНД УНИВЕРЗИТЕТОТ: Тинејџерите кои често пушат марихуана трајно го уништуваат својот мозок, големи се шансите да заболат од шизофренија!

Објавено на 25.04.2018 во 21:45:20 часот | Здравје

Марихуаната трајно го уништува мозокот на тинејџерите кои редовно ја конзумираат, а може да биде тригер и за шизофренија.

Целата сторија на Дејли Мејл.

 

 

* реклами

 

 

Здравје

Македонија