ТАЖНАТА СУДБИНА НА АКТЕРИТЕ КОИ ЈА ГЛУМЕА ДВОЈКАТА СУПЕРМЕН И ЛУИС ЛЕЈН, ТОЈ ЗАВРШИ ПАРАЛИЗИРАН А ТАА ЦЕЛ ЖИВОТ СЕ БОРЕШЕ СО МЕНТАЛНА БОЛЕСТ И БЕШЕ БЕЗДОМНИК

Објавено на 15.05.2018 во 02:52:03 часот | Филмови

Вчера почина канадската актерка Маргот Киддер која во 70-тите ја глумеше Луис Лејн, девојката на Супермен.

Се чини никогаш во филмовите не се случило судбината на актерите да биде толку драстична од улогите кои ги глумеле. Тој, актерот Кристофер Рив го глумеше најсислниот човек на светот а по филмот остана парализиран за цел живот по паѓање од коњ.

Таа глумеше сакана и среќна жена во врска со најмоќниот маж на светот, а во реалноста цел живот се мачеше со својата ментална болест, биполарно растројство поради кое имаше безброј врски и бракови и на крај заврши како бездомник.

Линк до сторијата за Маргот Киддер, овде.

 

 

* реклами:

 

 

Филмови

Македонија