(ВИДЕО) ПОЗНАТ ЦЕЛИОТ LINE UP НА SKOPJE CALLING 2018: ALAN WALKER НАМЕСТО НА 02 ЈУНИ НАСТАПУВА НА 24 ЈУНИ, А ДОАЃААТ И NOUVELLE VAGUE!

Објавено на 22.05.2018 во 15:04:28 часот | Забава

Задоволство ни е да ви го објавиме финалниот line-up за четиридневниот фестивал SKOPJE CALLING 2018.

Како што знаете, фестивалот го отвораат AXWELL & INGROSSO на 21 јуни, на 22 јуни доаѓаат MORCHEEBA, а за Вас како специјално изненадување, ја потврдивме и денес тоа и ви го најавуваме- големата француска атракција NOUVELLE VAGUE, која ќе настапи заедно со Morcheeba истата вечер!

На 23 јуни вечерта е резервирана за љубителите на рок музиката, зашто за прв пат во регионот доаѓа еден од најголемите британски бендови на сите времиња- ТEXAS, а за прв пат на голем оpen air концерт во Скопје ќе можете да го видите и ДАРКО РУНДЕК со неговиот бенд.

Фестивалот го затвораме со последната голема ѕвезда на електронската музика, ALAN WALKER, кој што од логистички причини својот настап наместо на 2 јуни, ќе го има на 24-ти јуни, како големо затворање на овој четиридневен фестивалски спектакл.

Евидентно е дека ова е најголем музички настан од независноста на Македонија, затоа што никогаш во Скопје досега на едно место во четири дена немало толку многу квалитетни светски музички артисти, што го прави SKOPJE CALLING уникатен фестивал ова лето во Македонија!

ВАЖНО: Сите оние што имаат купено влезници за ALAN WALKER за 02 јуни, истите ќе им важат и за новиот датум- 24 јуни. 
Со новите измени би сакале да ви соопштиме дека локациите за настапите на SISTER BLISS и ROGER SANCHEZ ќе бидат објавени следната недела!

Цените на влезниците за настаните се следни:

AXWELL & INGROSSO:
ПАРТЕР 2- 1000 денари
ПАРТЕР 1- 1500 денари
ФАН ПИТ- 2000 денари

MORCHEEBA & NOUVELLE VAGUE:
ПАРТЕР- 1000 денари
ФАН ПИТ- 1500 денари

TEXAS & DARKO RUNDEK:
ПАРТЕР- 1000 денари
ФАН ПИТ- 1500 денари

ALAN WALKER:
ПАРТЕР- 1000 денари
ФАН ПИТ- 1500 денари

Исто така, од понеделник, 28 мај, ќе има во продажба и блок карти за сите четири фестивалски денови, по цени од:
ПАРТЕР- 2000 денари
ФАН ПИТ- 3000 денари

Авалон Продукција

***

THE FULL LINE UP OF SKOPJE CALLING 2018!
ALAN WALKER WILL PERFORM ON 24TH JUNE INSTEAD OF 2ND JUNE, NOUVELLE VAGUE ARE COMING AS WELL!

It is our pleasure to announce the final line up for our four day festival, SKOPJE CALLING 2018.
As you already know, AXWELL & INGROSSO will open the festival on 21st June, MORCHEEBA are performing on 22nd of June, while as special guests, we have confirmed one of the biggest French attractions, NOUVELLE VAGUE, who will be performing the same night as MORCHEEBA.

The night of 23rd of June is reserved for the fans of rock music. One of the biggest British bands of all time, TEXAS are visiting this region for the first time ever. Also, you will be able to see DARKO RUNDEK and his band for the first time in Skopje with an open air concert.

ALAN WALKER, the latest electronic superstar will have the closing set of the festival, who due to logistic reasons will perform on 24th instead of 2nd, having the big closing night of this spectacle.
It is evident that this is Macedonia’s biggest music event since its independence, having that Skopje has never had such stars on one event, at the same time, in 4 days, making SKOPJE CALLING a unique Macedonian festival.

IMPORTANT: everyone that has purchased tickets for ALAN WALKER for 2nd June will be able to attend the concert on 24th June. 
Due to these changes, we would like to inform you that the new locations of SISTER BLISS and ROGER SANCHEZ will be announced next week!

Ticket prices:

AXWELL & INGROSSO:
PARTER 2: 16 EUR
PARTER 1: 25 EUR
FAN PIT: 32 EUR

MORCHEEBA & NOUVELLE VAGUE:
PARTER- 16 eur
FAN PIT- 25 eur

TEXAS & DARKO RUNDEK:
PARTER- 16 eur
FAN PIT- 25 eur

ALAN WALKER:
PARTER- 16 eur
FAN PIT- 25 eur

Block tickets for all four days will be available from Monday, 28 may, with these prices:

PARTER: 32 eur
FAN PIT- 50 eur

Avalon Production

 

 

* реклами:

 

 

Забава

Македонија