ШОК ЗА ФИНАНСИСКИОТ СВЕТ: Гигантот Дојче Банк пред банкрот, ќе отпушти една десетина од работната сила, околу 10 000 работници, во обид да се спаси од крах

Објавено на 24.05.2018 во 14:10:49 часот | Свет

Денеска цел свет е во шок откако Дојче Банк, најголемата европска инвестициска банка објави дека ќе отпушти една десетина од своите вработени во обид да се врати во профитабилни води.

Новиот ЦЕО ќе го прекине 20 годишниот обид да се натпреварува со банјите во Њујорк и ќе се фокусира на евроспкиот пазар.

Повеќе за ова на Блумберг. Банката подолго време се мачи со загубите кои се влечат уште од големата финансиска криза од 2008-ма.

Некои мислат дека крахот на Дојче Банк ќе значи крах и на еврото:

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија