(ФОТО ЛЕГЕНДАРЕ) На денешен ден во 1991-ва Црвена Звезда стана европски шампион со пеналот на Дарко Панчев

Објавено на 29.05.2018 во 11:45:07 часот | Спорт

1991 во Бари Црвена Звезда го освоји Купот на европски шампиони, 0:0 и 5:3 на пенали, после досаден меч, Дарко го даде одлучувачкиот пенал, Стојановиќ, Југовиќ, Шабанаџовиќ, Михајловиќ, Најдоски, Белодедиќ, Просинечки, Савичевиќ, Панчев, Биниќ.

Која генерација, ВРВ

Набргу после тоа во Југославија почна граѓанска војна во која загинаа околу 300 000 народ а над 1 милион се иселија во странство.

 

 

* реклами:

 

 

Спорт

Македонија