ЕВЕ ШТО РАБОТАТ НАШИТЕ ВО САД: Америка има недостаток од 50 000 камионџии, никој не сака да ја работи оваа работа затоа што е многу осамена и стресна

Објавено на 29.05.2018 во 21:46:28 часот | Бизнис

Заработката годишно е од 50 000 долари до 100 000 долари. Пари за кои нашинците можат да сонуваат но за Американците не се доволно за цената која треба да ја платат, а тоа е осамен досаден монотон стресен живот сам во усмрдена кабина со едно туширање неделно...

Америка во моментов има недостаток од 50 000 камионџии, затоа оваа година платите се рекордно високи за камионџиите. 

Се чини никој не сака да живее таков кучешки живот, затоа што Америка е голема и турите од едниот до другиот брег траат една недела, значи возиш цела недела во еден правец и потоа ти треба уште една недела да се вратиш дома да ја видиш фамилијата и пријателите.

Линк до целата сторија овде.

 

 

* реклами:

 

 

Бизнис

Македонија