СВЕТОТ ВО ШОК: Меркел даде согласност на идејата на Макрон за тоа ЕУ да има своја војска, испрати покана и до Британија да се придружи на овој проект!

Објавено на 04.06.2018 во 14:35:57 часот | Свет

Конечно ќе се реализира старата идеја ЕУ да има свои воени сили!

Меркел даде согласност на најновиот предлог на Макрон, дури испрати порака до Британија да се придружи на оваа идеја.

Со ова НАТО добива конкуренција, прашање е дали и ќе опстане како сојуз?!?!

Линк до сторијата овде.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија