Почитуван Горан, се лажеш ако мислиш дека ќе постигнеш успех во политиката со забивање ножеви во грбот на Заев, ти многу добро знаеш зошто се направи таа коалиција, но избра момент да ловиш политички поени на сметка на владата, курвински потег

Објавено на 04.06.2018 во 23:11:37 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Ако некому му згрешиле Тачи и Амди тоа е токму на Заев, немаш потреба да се правиш поголем Заев од самиот Заев...

Тоа што одбра да делиш лекции по политика, морал и етика во вака клучни моменти само покажува колку си политички аматер и почетник...

Секако дека сите партии треба да имаат независност и можност за критика, но тоа би требало да е на идеолошки, принципиелни, визионерски, програмски апсекти со разбирање на политичкиот момент, контекст и можности на теренот.

Ова е како Мали Ѓоќица ја замислува политиката, тешко на Заев со вакви коалициски партнери кои треба да му го чуваат грбот, а наместо тоа му забиваат ножеви, во моментите кога преговара за името и секој поен политички рејтинг вреди злато.

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија