ХРВАТСКА ГО ОДРА ПОПУЛАРНИОТ СПОРТСКИ МЕНАЏЕР, ЗДРАВКО МАМИЌ И НЕГОВИОТ БРАТ ЗОРАН: Казна затвор од 10 години вкупно за двајцата и конфискација на 50 милиона евра имот поради измама и затајување данок!!!

Објавено на 06.06.2018 во 13:46:32 часот | Спорт

Над десет години, Здравко Мамиќ и неговиот брат Зоран беа алфа и омега во хрватскиот спорт како менаџери на Загрепски Динамо.

Вртеа милиони, продаваа играчи по цел свет и што најмногу бодеше очи, се однесуваа дивјачки кон новинарите и конкурентите кои ќе се осудеа да ги критикуваат за матните зделки, пцуеја, се тепаа, правеа невидени скандали, но блискоста со ХДЗ ги спасуваше секогаш.

Но најпосле, Хрватска собра сили, го уапсија, почнаа судска постапка и го осудија на драконска казна, заплена на целиот имот што го имаат, значи пари на сметка, куќи, коли, станови, градежни парцели, бродови, мотори и плус казна затвор и за двајцата!

Деталите на следниот линк.

 

 

* реклами:

 

 

Спорт

Македонија