ЕКС СОВЕТНИК НА ОБАМА: Кога прв пат влегов во Белата Куќа, најмногу што ме шокираше беше фактот дека има само 5-6 канцеларии со 20-30 луѓе кои управуваат со светот!

Објавено на 06.06.2018 во 19:44:07 часот | Свет

- Кога прв стапнав во белата куќа се шокирав колку е мало местото, три спратови, со околу 10 канцеларии, вкупно 20-30 луѓе управуваат со светот. Се прашував во себе, добро бе каде се сите други луѓе кои ќе ги проверат нашите одлуки и мерки за да осигураат дека не сме згрешиле, но бргу укапирав - нема други луѓе, оставени сме сами на себе да носиме одлуки кои ќе го променат животот на стотици милиони луѓе!

Бен Роудс, поранешен заменик помошник советник за национална безбедност и пишувач на говори на екс претседателот на САД, Барак Обама, во својата книга СВЕТОТ КАКОВ ШТО Е

Целата сторија, тука.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија