ВНИМАВАЈТЕ СО ЛАСЕРСКИТЕ ОПЕРАЦИИ НА ОЧИТЕ, МОЖАТ ТРАЈНО ДА ВИ ГО ОШТЕТАТ ВИДОТ, ДА ИМАТЕ ТРАЈНИ БОЛКИ ВО ОЧИТЕ, СУВИ ОЧИ, ОСЕТЛИВОСТ НА СВЕТЛО, НОЌНО СЛЕПИЛО, ДИСТОРЗИЈА НА СЛИКАТА...

Објавено на 11.06.2018 во 21:32:06 часот | Здравје

Еден од најголемите проблеми на ласерските операции на очите познати како ЛАСИК метода е што можните нус ефекти не им се кажуваат на пациентите.

А тие се многу у се многу чести, некогаш и до 50% од случаите!!!

Пациентите се жалат на ноќно слепило, осетливост на светлина, печење на очите поради суви очи, дисторзија на сликата и редица други проблеми поради кои изгубиле работа, паднале у депресија а некои извршиле и самоубиство!

Повеќе за ова на следниов линк до угледниот Њујорк Тајмс.

 

 

* реклами:

 

 

Здравје

Македонија