ГЕНИЈАЛЕН ПОТЕГ НА САМКА ИБРАИМОСКИ: По повод празникот Рамазан, им донира 2000 одела на сиромашни Роми за да се облечат во ново за празникот!

Објавено на 12.06.2018 во 01:20:18 часот | Македонија

Партијата за целосна еманципација на Ромите сака да ги информира граѓаните од Ромска националност,дека ледерот Самка Ибраимокси, преку своите пријатели и неговиот допринос, обезбеди 2000 одела за Ромите во Македонија, и тоа за градовите,
 
- Скопје Шуто Оризари 500 одела,
- Кичево 200 одела,
- Битола 200 одела,
- Тетово 100 одела,
- Куманово 150 одела,
- Кочани 200 одела,
- Прилеп 200 одела,
- Гостиввар 100 одела,
- Виница 150 одела,
- и по помалите општини 200 одела.
 
Со ова сакаме да ги израдуваме сиромашните граѓани барем да бидат облечени достоинствено за големиот муслимански празник,Рамазан Бајрам, воедно да го честитаме РАМАЗАН БАЈРАМ на сите верници од Муслимаска вероисповест.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                     ПЦЕР
 
                                                                                                                                                                                                                                                                  Самка Ибраимоски

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет