НУКЛЕАРНА БОМБА НА ВИЦЕ ПРЕМИЕРОТ АНЃУШЕВ: Оваа година ќе имаме 15% повеќе собрани даноци, тоа се околу 400 милиона евра пари од фирми блиски во ВМРО ДПМНЕ за кои УЈП не постоела како институција 10 години!

Објавено на 12.06.2018 во 22:22:39 часот | Македонија

- Фирми плаќаат по 1, 2, 3 милиона евра месечно даноци, кои порано 10 години не ги плаќале затоа што за нив УЈП не постоела како институција, биле над законот и привилегирани. Затоа во првите месеци имаме над 15% повеќе наплата на даноци, пред се ДДВ и персоналецот и веројатно годината ќе ја завршиме со над 400 милиона евра повеќе пари во касата!

Вице премиерот Кочо Анѓушев на Отворено на Тв 24!

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет