Значи не се работело за идентитетот со кој не плашеа со децении, туку пуста љубов за Москва!!!

Објавено на 13.06.2018 во 12:11:39 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


ВМРО ДПМНЕ и редица аналитичари не убедуваа дека биле за ЕУ и НАТО ама да не го губиме нашиот идентитет, да не сме ја кршеле кичмата.

Еве ја спасивме кичмата, идентитетот е зачуван, зошто врескаат сега?!

Или се работи сепак за пуста љубов кон Москва која досега ја криеја многу успешно?

Изгледа сме биле лажени со децении дека они се за интеграција на земјата во западните структури, изгледа они само чекале можност земјава да се приклони кон истокот.

Не сакам ни да мислам дека се работи за нешто трето, дека едноставно сакаат земјава да се распадне и да се исколеме со Албанците, па не се ваљда до толку ненормални?!?!

Паднаа маските, како и многу пати досега, ајде сега да се изброиме кој е за Брисел а кој за Москва?!

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија