МИЛА ЈА ПРОДОЛЖУВА БИТКАТА ЗА ДУШИЧКИТЕ ЗАТВОРЕНИ ВО ТЕМНИ ЗАНДАНИ: Наша заложба е до 2020 сите деца под 3 години да излезат од големите „безлични“ институции, и за нив да се обезбеди грижа во заедницата

Објавено на 19.06.2018 во 12:31:35 часот | Македонија

Целта на деинституционализацијата е сите граѓани, сите деца да имаат еднакви можности, хумани и достоинствени услови за раст и развој.

Наша заложба е до 2020 сите деца под 3 години да излезат од големите „безлични“ институции, и за нив да се обезбеди грижа во заедницата.

Ова го потенцирав на денешната јавнa расправа на собраниската комисија за труд и социјална политика за стратегијата за деинституционализација. Оваа стратегија и уште поважно нејзината имплементација е патоказ и показател за хуманоста на нашето општество.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет