СПАСОВСКИ: Ќе ги покачиме платите на униформираната полиција од први декември, оние кои се на терен на дожд и сонце и кои се на удар на разни протестанти!

Објавено на 21.06.2018 во 21:21:23 часот | Македонија

- Освен што купивме нова опрема, нова униформа, што реновиравме 7 полициски станици, што набавивме нов мебел за сите полициски станици, одлучивме од 1-ви декември да ги покачиме платите на униформираната полиција, оние полицајци кои се на терен, на дожд и на сонце и кои се на удар на разни протестанти со цел нивна мотивација и награда за нивниот труд.

Министерот Спасовски во интервју на ТВ 24.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет