Шокиран сум од настапот на Ферид Мухиќ на Канал 5, која иронија, Босанец филозоф е најголемиот Шешељовац и ВМРОЊА во земјава кој сака Македонија да личи на Србија од соништата на Слобо!!!

Објавено на 22.06.2018 во 22:30:10 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Настапот на Ферид Мухиќ на Канал 5 ме остави без зборови...

Замислете која луда теза на академикот, тоа што МАНУ немало веќе да биде Македонска академија на науки и уметности, туку Академија на Северна Македонија значело дека веќе нема Македонска Нација и со тоа немало веќе во земјава нити Македонци нити Албанци туку некакви граѓани без идентитет?!?!

Според академикот, државата е таа што на индивидуите им кажува што се, а според професорот сите треба да се дел од Македонска Нација, што значи и он самиот не е Босанец или Бошњак туку Македонец?!?!

Наместо едно општество за сите, една модерна држава на сите етнички заедници, Ферид Мухиќ бара Македонија на Македонците?!?! Макар сите сме ги асимилирале и направиле Македонци?!?!

Еееј еден Бошњак академик и филозоф е поголем Шешљовац во земјава и поголем ВМРОЊА од сите?!?!

Бреее каков шок какво лудило!!! 

Ете зошто овој човек прифатил во 1998-ма да биде кандидат за премиер на социјалистичката партија на Ѕинго...

Мајко мила какво промашување, какво лудило со овој човек, тотална изгубеност во просторот и времето, уште еден медиокритет и простак маскиран во професор и академик, колку ли само вакви ги имаме во земјава, цццц...

Сега ми е јасно зошто албанофобот Тони Науновски му бил асистент и ученик на Мухиќ, па тоа се исти такви невидени националисти и фашисти, која иронија, еден Босанец да стане поголем Србин од Србите...

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија