ЕВЕ ШТО ЗНАЧАТ ПРСТЕНИТЕ ОД ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ

Објавено на 23.06.2018 во 10:37:20 часот | Спорт

 
1894 е формиран Меѓународниот Олимписки Комитет, организатор на модерните Олимписки Игри, многу политика, бојкоти, скандали.
 
Античките ОИ почнале 776пне, траеле до 393, се прекинувале војни, се славел спортот, укинати од Римјаните. Учество важно, победа најважна.

 

 

* реклами:

 

 

Спорт

Македонија