(ВИДЕО) Во 1991-ва, планинари во Италија случајно го направија најголемото откритие во антропологијата - најдоа замрзнато тело на човек кој починал пред 5300 години

Објавено на 23.06.2018 во 11:20:08 часот | Наука

Планинари сосема случајно во 1991-ва нашле во италијанските алпи замрзнато тело на антички човек стар 5300 години. Тој е наречен Отци и се смета за најголемото откритие во антропологијата и ден денеска се истражува и анализира.

Ова се најинтересните пронајдоци на праисториски животни  замрзнати во Сибир:

 

 

* реклами:

 

 

Наука

Македонија