КОНЕЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА ИЗБОРИТЕ ВО ТУРЦИЈА: Ердоган убедливо победи затоа што опозициските гласови се поделија на 5 против кандидати!

Објавено на 24.06.2018 во 23:14:29 часот | Свет

Ердоган освои уште еден претседателски мандат во Турција.

Да беше опозицијата обединета тогаш можеби ќе успееше тесно да го победи Ердоган, вака му дозволу убедливо да победи, но сепак во парламентот неговата партија освои само 350 пратеници од вкупно 600 што сепак ќе значи дека опозицијата ќе успее колку толку да го контролира во обидите целосно да ја завладее Турција апсолутистички.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија