УПАТСТВО ОД ЕКСПЕРТ НА ФБИ: Седум начини како луѓето да ве сакаат и ценат

Објавено на 25.06.2018 во 03:48:55 часот | Забава

Во кратки црти, ова се работите кои треба да ги правите:

1. Барајте совети, но не се лутете кога ќе слушнете нешто кое ве критикува или нешто со кое не се согласувате. Бидете лесен за дружење, а не гњаватор.

2. Не бидете его манијак, фокусирајте се на луѓето околу вас.

3. Слушајте кога некој збори, прашајте ги добри прашања, не се трудете да ги импресионирате со измислени приказни за вас.

4. Прашајте ги луѓето кои им се предизвиците на работа и после работа, тоа ќе ги натера да ви се отворат.

5. Кога им приоѓате на непознати, однапред кажете дека ќе се задржите само кратко со нив, тоа ќе им го спушти гардот да ви дадат шанса каков сте, никој не сака да заглави на неодредено време со некој лудак.

6. Насмевнете се, спуштете ја главата, отворете ги шаките на напред, свртете го телото малку под агол за да не изгледате ниту како закана ниту како затворен фрик.

7. Ако почувствувате дека некој се обидува да ве манипулира, кажете го тоа без да ги навредите или уплашите.

Here are Robin’s tips:

  1. The single most important thing is non-judgmental validation. Seek someone else’s thoughts and opinions without judging them.
  2. Suspend your ego. Focus on them.
  3. Really listen, don’t just wait to talk. Ask them questions; don’t try to come up with stories to impress.
  4. Ask people about what’s been challenging them.
  5. Establishing a time constraint early in the conversation can put strangers at ease.
  6. Smile, chin down, blade your body, palms up, open and upward non-verbals.
  7. If you think someone is trying to manipulate you, clarify goals. Don’t be hostile or aggressive, but ask them to be straight about what they want.

Подетално за сите овие методи на следниов линк.

 

 

* реклами:

 

 

Забава

Македонија