БРЕГЗИТ И ТРГОВСКАТА ВОЈНА НА САД И КИНА ЌЕ И ГО ЗАГОРЧАТ ЖИВОТОТ НА АНГЕЛА МЕРКЕЛ

Објавено на 06.07.2018 во 21:57:57 часот | Свет

Британија ќе става тарифи за увоз од ЕУ, а германските авио производители извезуваат околу 1 милион коли во УК годишно.

Кина и стави тарифи на САД како одговор на тарифите на Трамп кон Кина, а БМВ и Мерцедес имаат две големи фабрики во САД од каде извезуваат во Кина и Русија.

Околу 6 милијарди евра ќе ја чини Германија оваа трговска војна на САД и КИНА и проблемите по Брегзит.

Линк до целата сторија овде.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија