СПАСЕНИ 11 ДЕЦА ОД 12 ВО ПЕШТЕРАТА ВО ТАЈЛАНД, ДЕЦАТА БИЛЕ УСПИВАНИ ЗА ДА НЕ ПАНИЧАТ ВО ВОДАТА

Објавено на 10.07.2018 во 13:02:40 часот | Свет

Денеска е спасено 11-тото дете од вкупно 12 заглавени во пештера во Тајланд.

Децата биле успивани со медикаменти за да не паничат во водата од страв дека се дават и со тоа да не го истрошат кислородот во боцата.

Спасувањето беше толку тешко што сите спасувачи се при крај на силите, спијат на отворено со денови и се исцрпени и нервно и физички.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија