ЦЕЛ СВЕТ МОЖЕ ДА ЗДИВНЕ - ПО 18 ДЕНА ПОТРАГА И СПАСУВАЧКА ОПЕРАЦИЈА СПАСЕНИ СЕ СИТЕ 12 ДЕЦА И ТРЕНЕРОТ ВО ТАЈЛАНД!

Објавено на 10.07.2018 во 14:15:06 часот | Свет

Конечно светот може да здивне - спасени се сите 12 деца и нивниот тренер од пештерата во Тајланд.

Децата биле вадени едно по едно со двајца нуркачи од елитните специјалци на морнарицата на Тајланд.

На децата им било дадени лекови против паничен напад за да бидат смирени во водата и низ тесните процепи.

Клучна улога во спасувањето имале 9 Британци, дел кои живееле во Тајланд а дел специјално повикани од Британија поради нивното искуство со подводни пештери.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија