ХЕРОЈОТ КОЈ ГИ СПАСИ ДЕЦАТА ВО ТАЈЛАНД: Цел живот се прашував што корист од мојата пасија за нуркање, конечно го употребив целото знаење во нешто добро!

Објавено на 10.07.2018 во 23:49:08 часот | Свет

Координатор на тајландските маринци беше нуркачот Џон Волантен од Австралија кој случајно се нашол во Тајланд за време на кризата.

Му помогнаа и 9 луди Британци кои ги најдоа децата и помагаа во извлекувањето, 4 биле во Тајланд а 5 специјално долетаа од Англија за да помогнат како експерти во нуркање во подводни пештери, но Џон беше главен координатор на спасувачката акција.

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија