БРАВО МИТКО ЈАНЧЕВ, ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖ ВО ВМРО ДПМНЕ ДЕКА ИМА НОРМАЛНИ

Објавено на 11.07.2018 во 20:07:12 часот | Македонија

Денес ја пуштивме во употреба новата градинка „Буба Мара“ која е во рамките на ЈОУДГ “Рада Поцева” во Кавадарци. 

Министерството за труд и социјална политика обезбеди над 1.4 милиони денари за опремување на објектот. Капацитетот на објектот е за 75 деца и со него се решава голем проблем, бидејќи Кавадарци беше град каде имаше голем недостиг на градинки.

Со отварањето на оваа градинка сме чекор поблиску до реализација на програмската цел - да се зголеми опфатот на деца во предучилишно образование за 50% до крајот на мандатот.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет