(ВИДЕО) Кинеските градови на духови почнаа да се распаѓаат, а никој не дочека да се всели во нив!

Објавено на 11.07.2018 во 21:38:53 часот | Свет

Кинеската влада субвенционираше милијарди долари во градежната индустрија, па се градеа градови духови за милиони жители без ниту еден жител во нив. Некои тврдат дека владата не е крива за овој феномен туку вишокот капитал на кинескиот народ поради децениите двоцифрен раст на економијата и платите па народот купува масовно недвижнини за да ги инвестира парите плашејќи се од инфлација која ќе им ја изеде заштедата:

Еве како изгледаа тие во 2016-та, изградени во периодот од 2010-та до 2015-та:

Но сега во 2018-та почнаа да се распаѓаат:

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија