БОМБА ОД ЗАМЕНИК СЕКРЕТАРОТ НА ВМРО ДПМНЕ: Референдумот не треба да се бојкотира, туку треба да се излезе да се гласа, но претходно убаво да се размисли затоа што тоа е историска одлука за земјата!

Објавено на 13.07.2018 во 00:31:32 часот | Македонија

- Референдумот е најдемократскиот инструмент во демократијата, ВМРО ДПМНЕ прва излезе со идејата за референдум, и затоа сметам дека тој не треба да се бојкотира, туку да се излезе и да се гласа, но убаво да се размисли затоа што ова е историска одлука за земјата!

Петар Богојески, заменик секретар на ВМРО ДПМНЕ ја потврди тезата на Мактел дека ВМРО ДПМНЕ ќе се подели на два кампови кои паралелно ќе агитираат за бојкот и за гласање на референдумот.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет