ЗАМЕНИК СЕКРЕТАРОТ НА ВМРО ДПМНЕ ЈА ОТЕПА ВМРОВСКАТА ПРОПАГАНДА: Тезата дека нашиот идентитет произлегува од името на земјата е теза на најголемите душмани на македонскиот народ!!!

Објавено на 13.07.2018 во 00:35:11 часот | Македонија

- Тезата дека македонскиот идентитет произлегува од името на државата е теза на нашите најголеми душмани. По таа логика немало Македонци во Турска империја, во Српско, во Бугарско итн... Македонскиот идентитет постои со векови, а македонската држава постои од 1945-та.

Петар Богојески, заменик секретар на ВМРО ДПМНЕ на Канал 5.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет