(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ЦЕЛА ВЛАДА Е НА ГАЛИЧКА СВАДБА, ПОРТАРОЛОТ ДУРИ Е КАЧЕН НА КОЊ

Објавено на 15.07.2018 во 19:30:34 часот | Македонија

 
Галичката свадба повеќе од 4 децении како културна манифестација ги негува свадбарските обичаи и ритуали на жителите од Мијачкиот регион и ги чува изворните песни и ора, како и надалеку познатата галичка носија.

 
Магазинот , Галичката свадба ја вброи меѓу 9-те најдобри фестивали во Европа. Нашето културно наследство е наша гордост, a штитејќи го културното наследство, го јакнеме и нашиот идентитет.
 

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет