ДЕНЕСКА ПРАКТИЧНО ПОЧНАА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ - ХАН ИЗНЕНАДЕН И ВООДУШЕВЕН ОД ЕНЕРГИЧНАТА ОДЛУЧНОСТ НА ВЛАДАТА БРЗО ДА ГИ СПРОВЕДЕ РЕФОРМИТЕ ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ!

Објавено на 17.07.2018 во 19:29:32 часот | Македонија

 
 
 
Добредојде повторно . Се надевам на продуктивна средба за договарање на скрининг процесот - последната фаза од преговорите за членство на во . !
 
 
 
Утрово Еврокомесарот Хан присуствуваше на 79- седница на Владата на која официјално отпочна стартот на скрининг-процесот за почеток на преговорите со ЕУ.
 
Се остваруваат врвните стратешки интереси на Македонија, поставени уште од денот на нејзиното осамостојување.
 
 
 
I am impressed by the commitment, determination+energy shown by to move forward the reforms, incl. . Keep it up! Let me underline in this context the importance to deliver on key areas as judiciary, intelligence services+ public administration
 
 
 
I am pleased to announce today the official launch of the process with FYROM!

The screening is a thorough & detailed exercise which will familiarize the country w/ legislation. The integration requires national unity + a real consensus!

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет