ЖИВОТОТ НА МРЧАТОРИТЕ И ХЕЈТЕРИТЕ СТАНУВА СЕ ПОТЕЖОК ВО МАКЕДОНИЈА!

Објавено на 20.07.2018 во 13:10:46 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Како иде времето, животот на мрчаторите станува се потежок. Да се мрази Заев и СДСМ а тоа да се крие и маскира со јадење трици за ситници станува животна хорор приказна!!!

Еве сега има и затворски казни, има и конфискации, бројчаникот врти со пуна брзина, добивме датуми за ЕУ и НАТО, има странски инвестиции, за што ли ќе јадат гомна со текот на времето, за што ли ќе мрчат, како ли ќе успеваат да ја кријат личната омраза кон Заев и СДСМ маскирана со некаков демек добронамерен критицизам?!?!

Или пак опозицијата и нејзините платеници, што ли ќе најдат сега маана, какви ли баналности и ситници и будалаштини?! Да не си им во кожа!

Секој скандал се расчистува навремено, се апсат СДСМ-овски градоначалници и тоа со пиштоли?!

Секоја грешка се решава со извиунвање, ретерирање, оставки...

Па тек кога ќе станеме членка на НАТО догодина, па кога ќе потечат милијарди евра инвестиции, па кога ќе почнеме сите сектори да ги реформираме од корен поради преговорите со ЕУ, папапапа, ги жалам овие луѓенца, има да се разболат...

п.с

Сеад и Ѕинго СЈО ги кошта 30 милиона евра, најмалце!

17 милиони ќе треба да вратат, 
10 милиони потрошиле за да го изработат тендерот, 
судските казни и за адвокати се околу 1 милион, 
неможноста да се појавуваат на тендери и затворските казни ќе ги коштаат уште неколку милиона евра!

КРИМИНАЛОТ ВЕЌЕ НЕ СЕ ИСПЛАТИ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија