БЕРЗИТЕ ВОЗДИВНАА: СТАРИОТ ЛИСЕЦ ЈУНКЕР ЈА СПАСИ СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА, ОСОБЕНО АВТОМОБИЛСКИТЕ ГИГАНТИ ОД ЕВРОПА, ИЗЛЕЗЕ НА КРАЈ СО ТРАМП, ГО УБЕДИ ДА СЕ ТРГНАТ СИТЕ ЦАРИНИ И УВОЗНИ ДАВАЧКИ МЕЃУ ДВЕТЕ ЗЕМЈИ!

Објавено на 26.07.2018 во 00:16:56 часот | Свет

Трамп се закануваше со 20% царина за колите од ЕУ, што ќе значеше крах за гигантите од Германија, Франција и Шпанија, но стариот лисец Јункер успеа да го убеди, пред се со ветување дека ЕУ ќе увезува повеќе американска нафта и гас, за Трамп да попушти.

Берзите во цел свет здивнаа, индексите одма рипнаа некаде и за цели 5%!

 

 

* реклами:

 

 

Свет

Македонија