Сите вие што го напаѓате Чаловски, сакате ли вашата ќерка да биде порно актерка?! Тоа ли е вашиот сон? Што требаше сега на оваа Стоја да и дадеме орден некаков, да и се поклониме што се лупа пред камери?!

Објавено на 27.07.2018 во 19:16:03 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Значи никој не ја вреѓаше женава, реални разумни прашања доби? Што се толку трескаше од земја, па јебига бре порно актерка е, ја лупаат курци пред камера за пари, што е тука толку спорно?

Никој не побара да биде убиена, забранета, никој не ја тепаше, само прашања и поставуваше Влатко?

Доста разумни прашања, дали ти е тешка работата, како заврши тоа да го правиш во животот, сигурно како мала не сонуваше да скокаш на курци пред камери?!

И тоа спорно ли е да се праша? Вие што ја воздигате женава, мислите дека таа е некаков херој? Дај бре приберете се луѓе?

Јебо ве либерализам, ама има бре црвена линија на здрав разум...

Значи не мешајте баби и жаби, секој си прави свој избор во животот, никој не забранува ништо, не викаме оваа да биде обесена, ама ајде, да ја воздигаме сега на ниво на некаква хероина, ајде нашите ќерки кога ќе пораснат нека бидат порно актерки?

Тоа е професија за која никој не сонува, но лебот мора некако да се заработи, секој си ги носи своите одлуки. Сепак имаме право и ние да мислиме што е достојна професија а што не, не ни го одземајте тоа право, престанете со тој либерален фашизам кој го ширите!

Еј не ми се верува дека еден ден ќе се расправаме за тоа дали треба да се гордееш ако работиш како курва пред камера, пошто тоа е у принцип тоа, она се ебе за пари, со тоа што не ја плаќа тој што ја ебе, туку тој што гледа како овој ја ебе... Али суштината е таа.

Цццц, мајко мила, што време дојде, и либерализмот се претера, мајке ми...

Јас сум учествувал во маршот на сексуалните работнички, со цел да престане прогонот против нив, да им се заштитат правата, здравјето, тоа е ранлива група, но не мислам дека тие се некакви хероини, дека треба да се гордеат со својот живот и својата работа. Но сепак од хуман аспект сакам луѓето да се заштитат а не шиканираат. 

Значи има разлика меѓу хуман респект и грижа за нечиј живот и животна одлука или судбина, но и респект и восхит за нечие достигнување, подвиг, тие работи не се исти и не ги мешајте.

Едното е сожалување, другото е восхит, многу различни поими и чувства! Женскава има среќа што ја не и правев интервју, имаше дома да си оди расплакана а не да му се курчи на доста коректниот и фин Чаловски кој не сакаше да има дуел со неа, туку сакаше да ја натера да се исповеда, оваа му еба матер пошто дојде накурчена, демек ние сме и криви што она е порно курветина а не некаква вистинска уметничка или нуклеарен физичар...

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија