Да беа сега живи Даме, Гоце, Карев, Питу Гули, денеска ќе го наденеа Хорхета на колец баш на тоа пољаната пред Мечкин Камен!

Објавено на 02.08.2018 во 19:00:45 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Да беа живи Илинденците, не само што ќе му акнеа добар ќотек на фикусот Иванов, туку и ќе го наденеа на колец баш на тоа ливадата на Мечкин Камен.

Затоа што они не гинеа за овој торко, ова гомно комично Валандовско да штити мафија, да изиграва крал, да руши устав и да ја турка земјата во граѓанска војна и крв до колена.

Ова го велам затоа што се што Иванов прави овие 3 години а и пред тоа е најголемо предавство и најголем злостор против оваа држава за која гинеле Илинденците.

Да молчиш додека мафија и режим ја пљачкаат и газат земјата една декада, потоа откако народот конечно ќе ги сруши од власт и ќе се ослободи, да ги штитиш со амнестија, со недавање мандат, со непотпишување закони кои се дел од рамковен договор со кој е завршена една крвава војна и да ја туркаш земјата во нова војна со тоа што го спречуваш влезот на земјата во ЕУ и НАТО...

Да може некој да им каже на Илинденците дека еден ден земјава ќе можела да седи на иста маса со една Америка, Германија, Британија, Франција, Канада, Унгарија, Австрија, Грција, Бугарија, Албанија итн и дека таман да седне на таа маса со која нејзиното постоење и независност и слобода ќе биде оверено за век и веков, едни кретени и копуци ќе пробаат сето тоа да го спречат затоа што сакале да упецаат некој политички поен заради некоја политичка фотеља, ќе пцуеле и колнеле една недела...

Имаат среќа Иванов и Груевци што Илинденците се одамна починати, инаку главите ќе им ги скинеа како на пилци затоа што си играат со народот, со државата, се коцкаат со судбината на два милиона народ за свој материјален интерес, какви гадови, какви гнаси, какви национални предавници и злосторници!!!

п.с Цели 11 години трпевме ќотеци, неправди, пљачки, грабежи, диктатура итн па ниту еднаш не се собравме во Крушево да го пцуеме Грујота и Иванов затоа што го почитуваме местото, ги почитуваме Илинденците, тој ден е за празнување. ВМРОВЦИ-те се свињи, го нападнаа Киро Глигоров таму во 90-тите, сега по 20 години го нападнаа таму Кочота, ги навредуваа Албанците... Варвари, стока, гнаси, багра која е срам за оваа земја!!!

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија