ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ: Хорхе, ако е тоа твојата визија за Македонија, не фала, ќе те заобиколиме и тебе и твојата шака јада!

Објавено на 03.08.2018 во 15:53:57 часот | Македонија

Петре Шилегов
22 hrs · 
 
Се надевам дека Иванов ги слушна “повиците” на неговите следбеници денес на Мечкин Камен.

Ако е таква “неговата” Македонија, тогаш, не. Благодарам. И ќе го заобиколувам.

Тоа не е мојата, нашата, ако сакате и илинденската и асномска Македонија. Тоа е фашистичка Македонија.

На тој пат, господине Иванов, одете сами. Со таа “шака јад” околу Вас.

А ние ?

Ние “ладно” ќе Ве заобиколиме. И ќе ја исправиме Македонија на вистинскиот пат. На извесна и подобра, европска иднина.

Збогум “заобиколен”.

 
Петре Шилегов
Yesterday at 11:03 AM · 
 
Како ретко кога, годинешниов Илинден има историско значење.

Го славиме во година во која треба да ги верифицираме иднината и на Републиката, нашата иднина и иднината на идните генерации.

Честит Илинден. За многу години нека е !!!

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет