10 причини зошто бојкотот на референдумот е курвинска операција

Објавено на 07.08.2018 во 09:41:21 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


1. Оние што веќе живеат во САД, Канада, Австралија, Западна Европа, веќе гласале, СО НОЗЕТЕ!!!

2. Оние што веќе се иселиле од Македонија веќе се откажале од македонскиот идентитет, да не се лажеме, нивните деца, внуци итн ќе бидат со мали проценти Македонци, нема да знаат македонски јазик, ќе зборуваат Англиски и ќе бидат Американци, Австралијанци...

3. Да гласаш против договорот со Грција е доволно курвински, но да го бојкотираш е ептен курвински затоа што така им го одземаш правото на тие што сакаат да гласаат ЗА, им го поништуваш гласот, со тоа што го правиш референдумот неважечки.

4. Последиците од неуспешен договор со Грција и невлегување на земјата во ЕУ и НАТО ќе ги чвствуваме ние што сме тука во Македонија, особено сиромашните, младите, невработените, оние без висока квалификација или успешни фирми наследени од мама и тате, курвински е да се нема емпатија за овие луѓе

5. Ако ЕУ и НАТО не вределе, зашто сите се тепаат за БГ пасош и пред тоа бегале за Западна Европа и Америка, Канада и Австралија а не за Русија, Кина, Индија, Бразил?!?!

6. Курвински е да бојкотираш и да повикуваш на бојкот затоа што со тоа покажуваш дека се плашиш од одлуката на народот, па одиш на план Б, поништување на гласањето?!?!

7. Да знаеш дека невлегувњето во ЕУ и НАТО речиси сигурно ќе предизвика распад на земјата и војна, и да тврдиш дека бојкотираш баш за да ја спасиш и заштитиш земјата, е курвински до јаја!

8. Речиси сите кои бојкотираат велат дека можело да се направи подобар договор, па имаа 11 години за тоа, што не го направија тоа ако се можело?!

9. Речиси сите кои бојкотираат се фанови на ВМРО ДПМНЕ кои 11 години ја пљачкаа земјата, ги нулираа сите институции, земјава се врати назад неколку децении, ситуацијата беше пред граѓнска војна, и сега одеднаш нив ги заболе тасе за Македоња, кога веќе не може да крадат и лапаат?!

10. Некои политичари во целава работа гледаат а упецаат политички поени и да направат политичка кариера, цело време мислат на идните фотељи на кои ќе седат, тоа е навистина курвински и расипано до бесвест.

11. Најголеми галамџии за референдумот и договорот со Грција се овие комунистите од Левица, кои ако беа вистински левичари загрижени за работничката класа ќе навиваа за да влеземе во ЕУ и НАТО затоа што најбогатаа радничка класа има токму во земјите на ЕУ и НАТО, најголема сиромаштија има во Кина, Африка, Јужна Америка, Азија...

 

 

* реклами:

 

 

Колумни

Македонија