(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Одбележување на помен на загинатите бранители на АРМ во конфликтот во 2001 година, пред спомен обељежјата во с.Лјубанци, с. Волково и к.Илинден 10.08.2018 година Скопје

Објавено на 10.08.2018 во 16:34:30 часот | Македонија

Одбележување на помен на загинатите бранители на АРМ во конфликтот во 2001 година, пред спомен обељежјата во с.Лјубанци, с. Волково и к.Илинден 10.08.2018 година Скопје.

Присутни делегации од кабинетот на претседателот на Република Македонија предводена од аѓутантот на претседателот на Република Македонија бригаден генерал Методи Хаџи Јанев. Делегација на Министерство за одбрана и Генералштаб на АРМ предводена од бригаден генерал Методи Хаџи Јанев. Владина делегација, претставници на политички партии, делегација на воени ветерани, претставници на месни заедници и локални самоуправи и претставници од семејствата на загинатите бранители.

In memory of the soldiers killed in the conflict in 2001 in the vicinity of Ljubanci, on 10.08.2018 the official delegations paid respects to the fallen and laid wreaths at the monuments in Ljubanci, Volkovo and Ilinden barracks.
The delegations included the Cabinet of the President of Republic of Macedonia, MoD and General Staff led by adjutant of the President, Brigade General Metodi Hadji Janev, representatives of political parties and local goverment, war veterans association, members from the local comunity and family members of the fallen soldiers.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет