НЕМА ДРУГ НАЧИН ДА ГИ ЗАМОЛЧАТ МРЧАТОРИТЕ: Градот ги кани граѓаните утре да присустуваат на полетувањето на авионот кој ќе прска против комарци

Објавено на 10.08.2018 во 18:26:43 часот | Македонија

Град Скопје ја повикува јавноста во 05.00 часот на спортскиот аеродром Стенковец, да присуствува на полетувањето на авионот кој треба да го изврши планираното прскање против комарци. Ова меѓудругото стои во денешното соопштение кое градот го испрати во обвининувањата дека видеото од денешното прскање е лажно и со него се манипулира јавноста.

„Ја увидовме грешката што ја ни ја посочија дел од вашите колеги новинари, односно сме објавиле видео за почетокот на третото прскање против комарци со авион, а кое што е од почетокот на минатиот месец, односно од второто прскање. Очекуваме ново видео за прскањето против комарци кое ќе се направи утре, и истото ќе Ви го доставиме“, велат од Градот.

 

 

* реклами:

 

 

Македонија

Свет